Ανάλυση της διείσδυσης αιολικής ενέργειας σε μη διασυνδεδεμένα Ελληνικά νησιά με χρήση μετεωρολογικών δεδομένων τυπικού ανεμολογικού έτους - Κόντζηλας, Αλέξανδρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας.Ρευστών, 2017)
Η διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και κυρίως της αιολικής και φωτοβολταϊκής (ΦΒ) ισχύος στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΜΔΝ) της Ελλάδος περιορίζεται λόγω των τεχνικών περιορισμών που επιβάλλονται στα αυτόνομα ηλεκτρικά δίκτυα των νησιών για λόγους ασφάλειας και αξιοπιστίας του δικτύου. Οι τεχνικοί περιορισμοί που οδηγούν σε περικοπές αιολικής ισχύος επιβάλλονται από τον διαχειριστή του αυτόνομου ηλεκτρικού συστήματος των ΜΔΝ και σχετίζονται με τα τεχνικά ελάχιστα των συμβατικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και την μέγιστη στιγμιαία επιτρεπόμενη διείσδυση της αιολικής ενέργειας στην κάλυψη της ζήτησης.