Αποτίμηση ανελαστικής συμπεριφοράς πενταώροφου ξενοδοχείου κατασκευής 1973 - Βόρδου, Χριστίνα (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με την αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας ενός υφιστάμενου κτιρίου. Το κτίριο, το οποίο πρόκειται για ένα πενταώροφο ξενοδοχείο στη περιοχή των Χανίων από ωπλισμένο σκυρόδεμα, προσομοιώθηκε και αναλύθηκε στο στατικό πρόγραμμα SAP2000. Εφαρμόστηκαν ελαστικές μέθοδοι ανάλυσης, όπως η Δυναμική Φασματική Μέθοδος και η Ελαστική Ανάλυση Χρονοϊστορίας καθώς και ανελαστικές μέθοδοι ανάλυσης, όπως η Στατική Ανελαστική Ανάλυση (Pushover) και η Δυναμική Ανελαστική Ανάλυση (Ανάλυση Χρονοϊστορίας).