Μηχανισμοί ασφαλείας και υπηρεσίες προστασίας δεδομένων σε μη σχεσιακές βάσεις δεδομένων (Δημιουργία της Fork Crypt-MongoDB) - Πενταράκης, Εμμανουήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2017)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να μελετήσει και να παρουσιάσει με ένα σύντομο αλλά ολοκληρωμένο τρόπο τους μηχανισμούς ασφάλειας και τις υπηρεσίες προστασίας που πρέπει να παρέχει ένα σύστημα πληροφορικής για να θεωρηθεί ασφαλές. Το σύστημα πρέπει να υλοποιεί κάποια διεθνή πρότυπα για την προστασία των δεδομένων και να είναι ταυτόχρονα χρηστικό και γρήγορο.Εξετάστηκαν επίσης διάφορες θεωρητικές έννοιες στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων, όπως η εξουσιοδότηση χρηστών, η εμπιστευτικότητα, η ακεραιότητα και η διαθεσιμότητα των δεδομένων. Η υλοποίηση των παραπάνω εννοιών με συγκεκριμένες τεχνικές και μεθόδους είναι επίσης αντικείμενο αυτής της διπλωματικής.