Προσομοίωση κύκλου Miller σε κινητήρα Otto με χρήση του υπολογιστικού πακέτου GT-Power - Μαντζουράνης, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας. Εργαστήριο Μηχανών Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ), 2016)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζει τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του κύκλου Miller σε υπερπληρωμένο κινητήρα βενζίνης, κάνοντας χρήση του υπολογιστικού πακέτου GT-Power (Gamma Technologies, Inc). Αρχικά δημιουργείται το βασικό μοντέλο του συμβατικού βενζινοκινητήρα, πάνω στο οποίο γίνονται οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να προκύψει η μέθοδος υπερπλήρωσης κατά Miller. Προσομοιώνονται διαφορετικά σενάρια με βασική μεταβλητή το χρονισμό της βαλβίδας εισαγωγής. Τα αποτελέσματα που εξετάζονται αφορούν τις ευεργετικές ιδιότητες ως προς την ειδική κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝΟx) που δύναται να προκαλέσει η εν λόγω μέθοδος.