Βελτίωση ακρίβειας στατιστικών μεθόδων πρόβλεψης σε χρονοσειρές μικρού ιστορικού με χρήση τεχνικών συσταδοποίησης εποχιακών δεικτών συναφής συμπεριφοράς - Νταβέλης, Ευάγγελος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων. Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης.Μονάδα Προβλέψεων και Στρατηγικής, 2017)
Αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη μεθοδολογίας για τη βελτίωση της ακρίβειας στατιστικών μεθόδων πρόβλεψης σε χρονοσειρές που έχουν μικρό ιστορικό παρατηρήσεων μέσω τεχνικών συσταδοποίησης εποχιακών δεικτών από συναφείς χρονοσειρές.