Σχεδιασμός αλγορίθμου & υλοποίηση πρότυπης εφαρμογής "έξυπνων" κινητών (smartphones), διασυνδεδεμένης με Διαδικτυακό Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα (Web GIS) για την αυτόματη ανίχνευση, χαρτογραφική απόδοση και ανάλυση των ανωμαλιών του οδοστρώματος. - Τριάντος, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού, 2017)
Οι ανωμαλίες του οδοστρώματος αποτελούν μείζον πρόβλημα στις μετακινήσεις επιβατών και εμπορευμάτων μέσω του οδικού δικτύου. Η καταγραφή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την επισκευή του οδοστρώματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Επιπλέον, δύναται να αποδώσει χρήσιμη γεωγραφική πληροφορία για τη χωρική τους συσχέτιση με άλλες μεταβλητές αλλά και το σχεδιασμό δρομολογίων από τους οδηγούς.