Μελέτη Βιομηχανικού Κτιρίου με γερανογέφυρα και διωροφο κτίριο διοίκησης - Οικονόμου, Αμίλκαρ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2017)
Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί η μελέτη ενός βιομηχανικού κτιρίου με γερανογέφυρα και ενός διώροφου κτιρίου που λειτουργουν ως γραφεία διοίκησης. Οι κατασκευές αποτελούνται από μεταλλικά στοιχεία και στις δυο περίπτωσεις. Οι δράσεις του κτιρίου υπολογιστηκαν για την περιοχή στην οποία βρίσκεται που είναι το Macael, Almeria, Ισπανία. Οι δράσεις ανέμου, χιονιού ,σεισμού και θερμοκρασιακων μεταβολών υπολογίστηκαν με τα δεδομένα της περιοχής Το Βιομηχανικό κτίριο αποτελείται από 8 δίστηλα πλαίσια και την γερανογέφυρα με υψωτική ικανότητα 10 tn. Το διωροφο κτίριο λειτουργεί ως χώρος γραφείων της εταιρίας. Η στατική προσομοίωση και η διαστασιολόγηση του φέροντος οργανισμού πραγματοποιήθηκε με το λογισμικό Robot Structural Analysis. Οι λεπτομέρειες των συνδέσεων επίσης πραγματοποιηθηκαν με το ίδιο προγραμμα , επίπλεον έγινε χρήση του προγραμματος Tekla Structures για την απεικόνιση του κτιριου και των κατασκευαστικών λεπτομερειών. Στόχος της εργασίας ηταν η εφαρμογή των διατάξεων του Ευρωκώδικα για κατασκευές από χάλυβα ώστε με ασφάλεια να παραλάβει τις δράσεις και επιδρασεις του από το περιβάλλον καθόλη την διάρκεια χρήσης της κατασκευής. Επιπρόσθετα, η προσέγγιση της μελέτης πραγματοποιηθηκε με τους όρους μιας πραγματικής μελέτης και κατασκευής ενός έργου.