Η μέθοδος των θεμελιωδών λύσεων για προβλήματα συνοριακών τιμών για την εξίσωση Laplace - Κόκκορη, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μαθηματικών, 2017)
Η αρχική υλοποίηση της μεθόδου των θεμελιωδών λύσεων έγινε από τους V. D. Kupradze και M. A. Alexidze στα τέλη της δεκαετίας του ΄50. Η βασική, όμως, πρότασή της ως υπολογιστική τεχνική έγινε από τους R. Mathon και R. L. Johnston το 1970. Αποτέλεσε χρήσιμο εργαλείο για την λύση μιας πληθώρας φυσικών και μηχανικών προβλημάτων μέχρι το 1990. Τότε μπόρεσαν οι M. A. Golberg και C. S. Chen να την επεκτείνουν τη μέθοδο στα μη ομογενή χωρία και στα χρονοεξαρτώμενα προβλήματα.