Διερεύνηση βασικών αρχών διεθνών μεθοδολογιών διαστασιολόγησης οδοστρωμάτων αεροδρομίων - Αντωνίου, Γεώργιος - Φίλιππος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής. Εργαστήριο Οδοποιίας, 2017)
Ο σχεδιασμός ευκάμπτων οδοστρωμάτων αεροδρομίων, ένα από τα βασικά αντικείμενα ενασχόλησης του πολιτικού μηχανικού, είναι ένας τομέας για τον οποίο έχουν αναπτυχθεί αρκετές μέθοδοι. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η συγκριτική διερεύνηση των μεθόδων σχεδιασμού ευκάμπτων οδοστρωμάτων αεροδρομίων του Engineer Research & Development Center (ERDC) και της Federal Aviation Administration (FAA). Για την υλοποίηση του υπόψη στόχου, σε πρώτο στάδιο πραγματοποιήθηκε καταγραφή, διερεύνηση και σύγκριση των βασικών αρχών των μεθόδων. Σε δεύτερο στάδιο, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές υπολογισμού διατομών ευκάμπτου οδοστρώματος με κάθε μέθοδο προς σύγκριση και σχολιασμό των αποτελεσμάτων. Η εργασία ολοκληρώνεται με σχετικά συμπεράσματα, αλλά και με σκέψεις για περαιτέρω έρευνα.