Μελέτη μεταλλικού συνεργείου οχημάτων - μηχανημάτων με γερανογέφυρα - Μητρόπουλος, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά τη μελέτη ενός βιομηχανικού κτιρίου κατασκευασμένου εξ’ ολοκλήρου από χάλυβα στο εσωτερικό του οποίου λειτουργεί γερανογέφυρα ανυψωτικής ικανότητας 8tn προκειμένου να εξυπηρετείται η επισκευή και συντήρηση οχημάτων και ελαφρών μηχανημάτων. Παράλληλα με το κυρίως αυτό κτίριο μελετώνται δύο μικρότερα που βρίσκονται σε επαφή με το πρώτο και προορίζονται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες στέγασης γραφείων προσωπικού, χώρων υγιεινής καθώς και χώρων εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού (λέβητες θέρμανσης). Το κτίριο που κατασκευάζεται επ’ ωφελεία Δημόσιου Φορέα (Κύριος του Έργου) βρίσκεται στη ν. Σάμο και συγκεκριμένα σε αγροτική περιοχή με υψόμετρο περί τα 100m. H ανάλυση και διαστασιολόγηση έγιναν με βάση τους ισχύοντες Ευρωκώδικες και τα σχετικά, κατά περίπτωση, Εθνικά Προσαρτήματα και κανονισμούς. Το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για την ανάλυση και διαστασιολόγηση είναι το Sofistik/ 2014 ενώ για τον έλεγχο διαφόρων μελών και την διαμόρφωση των συνδέσεων το Robot structure analysis/ 2016.