Ομάδες και άλγεβρες Lie πινάκων - Σταυρακάκη, Ευανθία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μαθηματικών, 2017)
Μια μικρή εισαγωγή στις ομάδες,παρουσίαση των ομάδων Lie πινάκων(συμπαγείς ομάδες ,συνεκτικές ομάδες,ομομορφισμός και ισομορφισμός ομάδων),Αλγεβρες Lie και η εκθετική απεικόνιση ,ο εκθετικός πίνακας ,ο λογαριθμικός πίνακας ,η Lie άλγεβρα μιας ομάδας Lie πινάκων,η γενική γραμμική ομάδα, η ορθομοναδιαία ομάδα,η ορθογώνια ομάδα,οι συμπλεκτικές ομάδες , η ομάδα Heisenberg,η Eυκλείδια ομάδα και η ομάδα Pioncare