Επέκταση του συστήματος διαχείρισης εικονικών μηχανών Google Ganeti για την παροχή υψηλής διαθεσιμότητας με αυτόματη μετάπτωση του κύριου κόμβου - Παρασύρης, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2017)
Στη σύγχρονή εποχή, η ζήτηση για υπηρεσίες διαδικτύου και υπολογιστικού νέφους αυξάνεται διαρκώς. Ένα βασικό μοντέλο υπηρεσίας νέφους είναι η Υποδομή ως Υπηρεσία, οπού πάροχοι προσφέρουν υπολογιστικές υποδομές ως πόρους στους χρήστες. Η συνεχής λειτουργία τέτοιων συστημάτων αποτελεί βασικό κριτήριο για τους χρήστες και άρα είναι σημαντικό για λόγους ανταγωνισμού και μεγιστοποίησης κέρδους. Ένα ιδανικό σύστημα θα μπορούσε πάντα να προσφέρει συνεχή λειτουργία. Δυστυχώς, η απόλυτη συνεχής λειτουργία είναι ανέφικτη, καθώς στη πραγματικότητα η πιθανότητα αποτυχίας πολλαπλών συστατικών του συστήματος που οδηγούν σε προσωρινή διακοπή της υπηρεσίας είναι μη μηδενική. Επομένως, η μεγιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας, ένα χαρακτηριστικό γνωστό και ως υψηλή διαθεσιμότητα, είναι ιδιαίτερα σημαντική.