Σχεδιασμός πολυόροφου κτιρίου γραφείων με μεταλλικό σκελετό με και χωρίς συνδέσμους δυσκαμψίας - Τζαβάρας, Αργύριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2017)
Σκοπός της παρούσης διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη (ανάλυση και διαστασιολόγηση ) ενός εξαόροφου μεταλικού κτιρίου με ύπογειο του οποίου τα φέροντα στοιχεία (δοκοί , υποστυλώματα , πεδιλοδοκοί ) είναι απο ωπλισμένο σκυρόδεμα .