Παραμετρική ανάλυση αντιστήριξης βαθειάς εκσκαφής με φρεατοπασσάλους κι προεκτεταμένες αγκυρώσεις. Εφαρμογή στο σταθμό «Ανθούπολη» του Μετρό Αθήνας - Μπούρας, Γρηγόριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, 2017)
Στην παρούσα διπλωματική γίνεται παρουσίαση των γεωλογικών, γεωτεχνικών και υδρογεωλογικών συνθηκών στην περιοχής κατασκευής του σταθμού ,καθώς και παραμετρικές αναλύσεις με το πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων PLAXIS 2D. Οι παραμετρικές αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν τροποποιώντας τις παραμέτρους των δομικών στοιχείων που χρησιμοποιούνται στην προσωρινή υποστήριξη της κατασκευής ,αλλά και με την τροποποίηση του γεωλογικού υποβάθρου προκειμένου να διαπιστωθεί ,πως επηρεάζονται η χωρική κατανομή και το μέτρο των παραμορφώσεων της προσωρινής υποστήριξης