Υπολογιστική ανάλυση της αλληλεπίδρασης ελικοπτέρου με στερεά όρια - Θεοφιλόπουλος, Λεωνίδας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών, 2017)
Στα περισσότερα μεγάλα ή μικρά αστικά κέντρα αλλά ακόμα και εκτός αυτών, οι πτήσεις διάφορων ειδών ελικοπτέρων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Αρκετά συχνά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα ελικόπτερα πρέπει να πλησιάζουν όσο πιο κοντά στο έδαφος γίνεται ή να βρεθούν σε πολύ μικρή απόσταση από κάποιο κτήριο. Αυτή η ανάγκη έχει οδηγήσει στη μελέτη της συμπεριφοράς των ελικοπτέρων κάτω από αυτές τις συνθήκες, ή γενικότερα όταν βρίσκονται σε στερεά εμπόδια.