Πρόλεξη Ασυμπίεστων Ροών υπό Αβεβαιότητες με τη Μέθοδο Αναπτύγματος Πολυωνυμικού Χάους. Μαθηματική Διατύπωση, Προγραμματισμός και Εφαρμογές σε Περιβάλλον OpenFOAM - Παπαγεωργίου, Αναστάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών. Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών, 2017)
Η διπλωματική αυτή εργασία εστιάζει στη μαθηματική διατύπωση και υλοποίηση, μέσω κατάλληλου λογισμικού της μεθόδου αναπτύγματος πολυωνυμικού χάους, και ειδικά της επεμβατικής παραλλαγής της σε ασυμπίεστες ροές (στρωτές και τυρβώδεις). Σκοπός της μεθόδου είναι η προσομοίωση της στοχαστικότητας της ροής λόγω στοχαστικών μεταβολών των αβέβαιων μεταβλητών εισόδου.