Numerical analysis of the parametric roll resonance of a post-panamax containership in irregular longitudinal seas - Κουτσόπουλος, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Μελέτης Πλοίου και Θαλάσσιων Μεταφορών, 2017)
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΛΟΙΟΥ ΣΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΣΤΆΘΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΟΙΧΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΟΥΣ ΜΗ-ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ