Πειραματική μελέτη αεροδυναμικής αλληλεπίδρασης επίγειων οχημάτων - Καραδημητρίου, Ευάγγελος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών, 2017)
Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε πειραματικά η αεροδυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ δύο μοντέλων αυτοκινήτου κλίμακας ≈1/50 κατά την φάση της προσπέρασης. Xρησιμοποιήθηκαν πανομοιότυπα ξύλινα μοντέλα διαστάσεων 90mm (μήκος-L), 40mm(πλάτος-l), 30mm(ύψος-H). Το ένα από αυτά ήταν σταθερά τοποθετημένο πάνω σε ένα πιεζοηλεκτρικό ζυγό τριών συνιστωσών, ενώ το άλλο κινείτο με μικρή ταχύτητα παράλληλα σε αυτό με χρήση κινητήρα DC. Η πλευρική απόσταση μεταξύ των οχημάτων ήταν ≈1/3 ,1/2,3/4 του πλάτους του κάθε μοντέλου. Η διαμήκης απόσταση μεταξύ των δύο οχημάτων κυμαίνοταν σε διάστημα [-1.5,3] του μήκους κάθε οχήματος, Η ροή του ελεύθερου ρεύματος αεροδυναμικής σήραγγας όπου διεξήχθησαν τα πειράματα σχημάτιζε γωνία 0°, ± 20° σε σχέση με το διαμήκη άξονα των δύο οχημάτων. Επιπλέον, μελετήθηκε το πεδίο ταχυτήτων της ροής με ένα διδιάστατο σύστημα PIV στο μισό του ύψους του σταθερού μοντέλου.