Αξιοποίηση Τεχνικών Κατανομής Φερόντων και Προσαρμοστικής Διαμόρφωσης για Βελτίωση Ποιότητας Υπηρεσιών στην Τεχνολογία Ασύρματης Δικτύωσης WiMAX - Πετρόπουλος, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2017)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η προσομοίωση και η μελέτη OFDMA πολυκυψελωτών δικτύων με βασικό αντικείμενο την ανάλυση της επίδοσης του αλγορίθμου Απομακρυσμένων Παρεμβάλλοντων Κυψελών (MADIC) σε σύγκριση με παραδοσιακούς αλγορίθμους κατανομής φερόντων.