Επιχειρηματικό Σχέδιο Εταιρείας Αθλητικού Τουρισμού - Σουλουτζηδάκης, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2017)
Το αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας αφορά την σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου μιας νεοσύστατης τουριστικής επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα του αθλητικού τουρισμού. Για τον σκοπό αυτό κρίνεται αναγκαία η επεξήγηση της έννοιας του επιχειρηματικού σχεδίου, η επισήμανση της αξίας του στις σύγχρονες επιχειρήσεις και κυρίως της χρησιμότητάς του σε μία τουριστική επιχείρηση. Στη συνέχεια ακολουθεί μία περιγραφή του τουριστικού κλάδου σε διεθνές και εθνικό πλαίσιο. Εστιάζοντας στη κατηγορία του αθλητικού τουρισμού, αναλύεται η υφιστάμενη κατάσταση σύμφωνα με τα διαθέσιμα Ευρωπαϊκά και Ελληνικά δεδομένα. ‘Ύστερα από την εκτενή ανάλυση όλων των παραγόντων που κρίνουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης, αναπτύσσεται το κατάλληλο επιχειρηματικό σχέδιο. Δομημένο σύμφωνα με την σταδιακή έρευνα και διαμόρφωση της πληροφορίας, το προτεινόμενο επιχειρηματικό σχέδιο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που οδηγούν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, τα οποία αποτελούν οδηγό για την βασική λειτουργία και εξέλιξη της επιχείρησης.