Μοντελοποίηση επιχειρηματικών διεργασιών για πληροφοριακά συστήματα ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού - Μπάτη, Ακάν (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία επικεντρώνεται στην εφαρμογή της Επιχειρησιακής Μοντελοποίησης (ΕΜ) στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης και ιδιαίτερα στον τομέα του εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται γενικά στην έννοια και τα χαρακτηριστικά της Επιχειρησιακής Μοντελοποίησης και στην γενική σχέση της με τον τομέα της υγείας, ενώ παρατίθενται ορισμένα παραδείγματα όπου εφαρμόζεται με επιτυχία. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στην ροή εργασιών σε θέματα ιατρικού εξοπλισμού. Δίνεται η έννοια του Πληροφοριακού Συστήματος Νοσοκομείου, του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Νοσοκομείου, ενώ γίνεται μια σύντομη αναφορά στην μέθοδο Έρευνας και Πράξης. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στην αρχιτεκτονική μοντελοποίησης, όπου παρουσιάζονται τα κύρια σχέδια και γραφήματα που χρησιμοποιούνται και επισημαίνονται οι γενικοί κανόνες αρχιτεκτονικής μοντελοποίησης κάτι το οποίο γίνεται ιδιαίτερα κατανοητό μέσα από κάποια ενδεικτικά παραδείγματα. Το τέταρτο κεφάλαιο επικεντρώνεται στην επιτυχή εφαρμογή της ΕΜ στον τομέα της υγείας και στο κομμάτι του ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού, παραθέτοντας σε κάθε περίπτωση κατάλληλα παραδείγματα και εφαρμογές. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρατίθενται κάποια διαγράμματα που προκύπτουν από την αρχιτεκτονική Aris-Express και έχουν να κάνουν με το κομμάτι και την επεξεργασία του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Τέλος, στο έκτο κεφάλαιο γίνεται μια σύντομη αναφορά στην εφαρμογή της ΕΜ συγκριτικά με τα πλεονεκτήματα και τας μειονεκτήματα των μεθόδων που παρουσιάστηκαν στα δυο προηγούμενα κεφάλαια, και γίνεται μια προσπάθεια ως προς την τοποθέτηση ιδεών σχετικά με μελλοντικές επεκτάσεις.