Επανακανονικοποίηση της QED και η συνάρτηση β στο καθιερωμένο πρότυπο και στο ελάχιστο υπερσυμμετρικό καθιερωμένο κρότυπο - Δαμανάκης, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Φυσικής, 2017)
Σκοπός της παρούσης διπλωματικής είναι η επανακανονικοποίηση της Κβαντικής Ηλεκτροδυναμικής (\eng QED) \hel και η μελέτη των σταθερών σύζευξης που αντιστοιχούν στην ηλεκτρομαγνητική, στην ασθενή και στην ισχυρή αλληλεπίδραση. Για το σκοπό αυτό θα γίνει χρήση της συνάρτησης β που δίνεται από την εξίσωση της ομάδας επανακανονικοποίησης. Θα επιβεβαιωθεί η αδυναμία ενοποίησης των σταθερών σύζευξης στα πλαίσια του Καθιερωμένου Προτύπου των στοιχειωδών σωματιδίων και η επίτευξή της στα πλαίσια του Ελάχιστου Υπερσυμμετρικού Καθιερωμένου Προτύπου.