Έλεγχος για Νέα Φυσική σε τελικές καταστάσεις φωτονίων και εγκάρσιας ελλείπουσας ενέργειας. στο πείραμα CMS του CERN. - Τοψής Γιώτης, Ιάσονας (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2017)
Η διατριβή αναφέρεται στην αναζήτηση Νέας Φυσικής με χρήση των δεδομένων του πειράματος CMS του CERN. Συγκεκριμένα παρουσιάζονται δύο αναλύσεις για αναζήτηση Υπερσυμμετρίας και εξωτικών διασπάσεων του Higgs, σε τελικές καταστάσεις δύο φωτονίων με ταυτόχρονη εγκάρσια ελλείπουσα ενέργεια και ενός φωτονίου με ταυτόχρονη εγκάρσια ελλείπουσα ενέργεια. Παρουσιάζονται επίσης τα αποτελέσματα δοκιμών του συστήματος λογικής του ολοκληρωμένου κυκλώματος CBC2 με δέσμη πιονίων για την αναβάθμιση του ανιχνευτή τροχιών του CMS.