Συστήματα Δρομολόγησης Οχημάτων Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών: Ανασκόπηση Πεδίου και Προδιαγραφές - Κωνσταντακόπουλος, Γρηγόριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, 2017)
Κύριο αντικείμενο της διπλωματικής εργασίας αποτελεί η ανάλυση του προβλήματος της δρομολόγησης οχημάτων, η εξεύρεση των τάσεων που ακολουθούν τα ερευνητικά έργα και επιστημονικά άρθρα στο Πρόβλημα της Δρομολόγησης Οχημάτων, η έρευνα αγοράς συστημάτων και λογισμικού που επιλύουν το Πρόβλημα της Δρομολόγησης καθώς και τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα τέτοιο σύστημα, σύμφωνα με εταιρείες που πραγματοποιούν εμπορευματικές μεταφορές σε αστικές περιοχές.