Συμμετρικές εξισώσεις πινάκων της μορφής: Χ+Α*Φ(Χ)Α=Μ - Καλαρίδη, Αικατερίνη-Ειρήνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2017)
Αυτή η Διπλωματική Εργασία μελετά τις Συμμετρικές Εξισώσεις Πινάκων της μορφής: Χ+Α*Φ(Χ)Α=Μ. Το κινητρό μας για αυτήν την μελέτη πηγάζει από την Αλγεβρική Εξίσωση Riccati. Στο πρώτο σκέλος της μελετάμε την ύπαρξη και την μοναδικότητα των λυσεών της, με την βοήθεια θεωρημάτων σταθερού σημείου, ενώ στο δεύτερο μέσω της ευστάθειας ενός αθροίσματος πινάκων.