Αστική διαδικασία & αξίες γης: το παράδειγμα της περιοχής Κουκάκι στην Αθήνα - Παναγόπουλος, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού, 2017)
Η διπλωματική εργασία με τίτλο: «Αστική Διαδικασία και Αξίες Γης: Το παράδειγμα της περιοχής Κουκάκι στη Αθήνα» αποτελεί μια προσπάθεια κατανόησης και ερμηνείας, των μετασχηματισμών που λαμβάνουν τόπο στις σύγχρονες πόλεις. Στην προσπάθεια αυτή, η επιλογή του Κουκακίου, έγινε με κεντρικό κριτήριο τη συγκέντρωση χαρακτηριστικών και την εμφάνιση τάσεων, που μαρτυρούν μια «προδιάθεση» για μετασχηματισμό, με βάσει πρότυπα μετασχηματισμού της διεθνούς βιβλιογραφίας. Για την ανάδειξη των εν λόγω τάσεων, στα πλαίσια της εργασίας χρησιμοποιούνται μεταβολές στις χρήσεις γης και στις αξίες ακινήτων. Οι μεταβολές αυτές, ερμηνεύονται μέσω σχεδιαστικών παρεμβάσεων και κατασκευαστικών έργων που υλοποιήθηκαν πρόσφατα στην περιοχή και σκοπεύουν να αποτελέσουν «ένδειξη» των τάσεων μετασχηματισμού που εμφανίζονται στην περιοχή.