Ποιοτική ανάλυση και αναγνώριση χειρονομιών - Μαυρουδέας, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2017)
Η αποτελεσματική επικοινωνία ανθρώπου μηχανής μέσω φυσικών κινήσεων οδήγησε στη μελέτη των ανθρώπινων χειρονομιών στο πλαίσιο της χρησιμοποίησης τους για το σκοπό αυτό.Το επόμενο βήμα ήταν η εξαγωγή της γνώσης από τη μελέτη, στη δημιουργία συστημάτων ικανά να αναγνωρίζουν αυτόματα τις κινήσεις του ανθρώπου και να εκτελούν λειτουργίες με βάση αυτές.Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι, η δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος, ικανό να προβαίνει στην αυτόματη αναγνώριση μιας συγκεκριμένης κλάσης χειρονομιών που βασίζονται σε κινήσεις των χεριών