Αρχιτεκτονική τεκμηριώση σε διαδραστική σχέση με την ολοκληρωμένη μελέτη προστασίας του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου Ιεροσόλυμα - Γιαννακόπουλος, Δημήτρης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών, 2017)
Υπόθεση της εργασίας είναι η αποκατάσταση των παραμορφώσεων, που οφείλονται σε βλάβες και φθορές από τον χρόνο, καθώς και η επαναφορά της φέρουσας ικανότητας της τοιχοποιίας χωρίς μορφολογικές αλλοιώσεις των όψεων του μνημείου. Ειδικότερα ως βασικοί στόχοι και κατευθύνσεις ορίζονται, • η εφαρμογή μόνο των αναγκαίων επεμβάσεων, όπως αυτές προκύπτουν από τις επί μέρους έρευνες και μετρήσεις, προς όφελος της διατήρησης της αυθεντικότητας. • η συντήρηση των ιστορικών λίθων και αποφυγή φθορών κατά τις εργασίες επί των αρχιτεκτονικών μελών. • οι εργασίες αποκατάστασης να διενεργούνται αποκλειστικά από εξειδικευμένα συνεργεία και να συμμορφώνονται με τις τεχνικές προδιαγραφές , όπως αυτές προκύπτουν από τις επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες και έρευνες.