Μετάδοση-συλλογή ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο - Βακάλης, Σταύρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2017)
Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η παρουσίαση και σύγκριση τεχνολογιών στο χώρο της συλλογής και μετάδοσης ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο (Electronic News Gathering - ENG), η ανάλυση του θεωρητικού υπόβαθρου πίσω από αυτές, καθώς και η πρόταση και προσομοίωση μιας νέας τεχνικής προσέγγισης που μπορεί να ανταγωνιστεί ήδη υπάρχουσες προσεγγίσεις. Κίνητρο της παρούσας εργασίας είναι το ότι, ακόμη και σήμερα, το ENG χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλό κόστος υλοποίησης και λειτουργίας. Με στόχο το χαμηλό κόστος λειτουργίας, η παρούσα εργασία προτείνει μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα.