Σχεδιασμός 3όροφου κτιρίου γραφείων απο μεταλλικό σκελετό - Σαμπάνης, Μιχαήλ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο τη μελέτη και τον σχεδιασμό (ανάλυση και διαστασολόγηση) ενός τριώροφου μεταλλικού κτιρίου.Το κτίριο προορίζεται για χρήση γραφείων.Οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν με το λογισμικό ETABS 2015 ενώ ο έλεγχος και η επάρκεια των συνδέσεων έγινε με το λογισμικό Autodesk Robot structural 2014. Αναλυτικότερα η δομή της διπλωματικής εργασίας ως εξης: Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται κάποια γενικά στοιχεία για το δομικό χάλυβα, το αντικέιμενο της μέλετης και οι κανονισμοί που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και γίνεται μια περιγραφή του φορέα. Στο δεύτερο κέφαλαιο παρουσίαζονται τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, αναφέρεται εκτενώς ο τρόπος με τον οποίο πρέκυψαν τα φορτία και οι δρασεις που καταπονούν τη κατασκευή και δινόνται και οι συνδυασμοί με βάση τους οποίους έγινε η ανάλυση. Στο τρίτο κεφάλαιο παρουσίαζονται τα βασικότερα δομικά στοιχεία ενός κτιριόυ από χάλυβα γίνεται μια περιγραφή των βασικών ελέγχων και παρατίθενται αναλύτικα όλοι οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα για τα μέλη του φορέα με το λογισμικό ανάλυσης. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται αναλύτικα με το λογισμικό robot κάποιες συνδέσει στη κατασκευή, φαίνεται ο τρόπος υλοποίησης τους κάθως και γίνονται όλοι οι έλεγχοι για την επάρκεια τους. Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται η δυναμική ανάλυση του κτιρίου και προκύπτουν αναλυτικά οι ιδιομορφές. Στο έκτο κεφάλαιο παρουσιάζονται κάποια εισαγωγικά στοιχεία για τη χρήση επιταγχυσιονγραφημάτων στις κατασκευές και γίνονται κάποιες αναλύσεις με βάση πραγματικές καταγραφές σεισμικών διεργέσεων.