Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 - 13 χρόνια μετά - Αλιφραγκής, Αδάμ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2017)
Η διπλωματική αυτή περιγράφει το πολιτικό - οικονομικό - κοινωνικό σκηνικό την περίοδο της διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων, σχολιάζει τις πολεοδομικές αλλαγές που έγιναν την περίοδο της προετοιμασίας για τους Αγώνες, εξετάζει την κατάσταση των ολυμπιακών ακινήτων σήμερα καθώς και τα σενάρια αξιοποίησής τους.