Επίδραση σωματιδίων γραφίτη και νανοσωλήνων άνθρακα στις θερμικές ιδιότητες προσροφημένης πολυδιμεθυλοσιλοξάνης. - Κωνσταντίνου, Παύλος (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2017)
Οι σύγχρονες τάσεις στην επιστήμη των υλικών ορίζουν την ανάγκη για την παρασκευή και την βελτιστοποίηση νέων υλικών με ιδιαίτερες ιδιότητες και χαρακτηριστικά. Στόχος είναι η δημιουργία υλικών με καινοτόμες εφαρμογές και χρήσεις σε νέα πεδία της τεχνολογίας και της καθημερινότητας. Τέτοια υλικά είναι και τα νανοσύνθετα υλικά τα οποία συνδυάζουν επιθυμητές ιδιότητες από την περιοχή των πολυμερών και των οργανικών νανοεγκλεισμάτων και είναι το αντικείμενο μελέτης αυτής της μεταπτυχιακής εργασίας.