Πειραματική μελέτη ομόρρου πτέρυγας NACA 64418 υπό μόνιμες και μη μόνιμες (πρόνευση) συνθήκες ροής - Κόττας Χουλάκης, Χαράλαμπος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών. Εργαστήριο Αεροδυναμικής, 2017)
Στα πλαίσια της παρούσας διπλωματικής εργασίας, οπτικοποιείται και μελετάται ο ομόρρους πτέρυγας NACA 64418 ακίνητης (steady state) και υπό διαφορετικές γωνίες πρόσπτωσης , καθώς και η περιοχή του άνω άκρου της πτέρυγας όπου οπου παρατηρούνται δίνες ακροπτερυγίου (tip vortices) - υπό συνθήκες ακινησίας και πρόνευσης (pitching, unsteady state).Όλες οι μετρήσεις διεξήχθησαν στην αεροσήραγγα κλειστού κυκλώματος του εργαστηρίου αεροδυναμικής σε Re~6*10^5 ενώ η οπτικοποίηση της ροής έγινε με τη μέθοδο 2-D -PIV (two-dimensional Particle Image Velocimetry)