Ανάπτυξη συστήματος λήψης περιβαλλοντικών συνθηκών βασισμένο σε Raspberry Pi και WinCC OA - Ζαχαροπούλου, Άννα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Φυσικής. Εργαστήριο Φυσικής, 2017)
Ανάπτυξη συστήματος λήψης, ελέγχου και διαχείρισης περιβαλλοντικών συνθηκών (θερμοκρασία, πίεση και υγρασία). Η λήψη πραγματοποείται από μικροϋπολογιστή Raspberry Pi ενώ ο έλεγχος και η διαχείριση των δεδομένων από το πρόγραμμα SCADA WinCC OA. Η επικοινωνία μεταξύ Raspberry Pi και WinCC OA πραγματοποιείται μέσω OPC UA Server, που υλοποιήθηκε στα πλαίασια της πτυχιακής εργασίας. Ταυτόχρονα, έλεγχος των παραμέτρων γίνεται και μέσω ιστοσελίδας