Σύγκριση Αλγορίθμων MPPT για ΦΒ Συστήματα σε Συνθήκες Μερικής Σκίασης - Καλομοίρης, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2017)
Η παρούσα διπλωματική πραγματεύεται το ζήτημα του ελέγχου φωτοβολταϊκών (ΦΒ) συστημάτων σε συνθήκες μερικής σκίασης, με τη χρήση αλγορίθμων MPPT (Maximum Power Point Tracking). Πραγματοποιείται βιβλιογραφική ανασκόπηση των μεθόδων οι οποίες έχουν δημιουργηθεί έως σήμερα, ενώ στη συνέχεια επιλέγονται, προσομοιώνονται και συγκρίνονται έξι από αυτές, σε τρία πρότυπα σενάρια σκίασης. Είναι η πρώτη εργασία στη βιβλιογραφία που παρουσιάζει μεθοδευμένη και τεκμηριωμένη σύγκριση αλγορίθμων MPPT σε συνθήκες σκίασης σε βάση προσομοιώσεων.