Εφαρμογή αξιολόγησης και καταπολέμησης του φαινομένου των εμβοών σε πλατφόρμα Android - Σκρέκας, Βασίλειος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών. Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, 2017)
Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η ανάπτυξη μιας εφαρμογής (application) για έξυπνο κινητό (smartphone) λειτουργικού Android, που να παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να αξιολογήσει το φαινόμενο των εμβοών που τον ταλαιπωρεί και να του παρέχει τη δυνατότητα να ηρεμήσει με την ακρόαση χαλαρωτικών ήχων. Η αξιολόγηση των εμβοών γίνεται με τη βοήθεια του Tinnitus Handicap Inventory Questionnaire, ενός ερωτηματολογίου που δημιουργήθηκε από τον Αμερικάνικο Σύλλογο Εμβοών (American Tinnitus Association). Η διεπαφή της εφαρμογής υλοποιήθηκε με τον απλούστερο δυνατό τρόπο ώστε να είναι εύχρηστη για τον καθένα.