Κέντρο ρυθμικής γυμναστικής και αθλητικού χορού στον Αγ. Διονύσιο Πειραιά - Λαμπράκη, Αγγελική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2016)
Αντικείμενο της Διπλωματικής Εργασίας είναι ο σχεδιασμός ενός τεχνολογικά σύγχρονου κτηρίου που θα συστεγάζει τον αθλητικό χορό και την εθνική ομάδα της ρυθμικής γυμναστικής και θα εξυπηρετεί ανάγκες, είτε σε θέματα προπόνησης της ρυθμικής είτε σε θέματα αγώνων χορού εθνικής εμβέλειας. Ο Πειραιάς επελέγη ως τόπος για την ένταξη του κτηρίου, ως ένα σημαντικό βιομηχανικό, εμπορικό, αλλά και πολιτιστικό κέντρο. Για την ακρίβεια, το κτήριο τοποθετείται στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, μια βιομηχανική, κυρίως, περιοχή . Το οικόπεδο που επιλέχτηκε, βρίσκεται στην οδό Μεθώνης, σε μια περιοχή που είναι υπό διαμόρφωση, όπως και τα ιστορικά εργοστάσια που βρίσκονται εκεί, των οποίων η χρήση προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής. Στο χώρο δημιουργούνται δύο μπετονένιοι πυλώνες, που θα συνδεθούν με μία μεταλλική γέφυρα. Στον κοντύτερο από τους δύο σταθερούς όγκους, ο οποίος προορίζεται για δημόσια λειτουργία, υπάρχει χώρος εκδηλώσεων, ενώ γίνεται και η προπόνηση της ρυθμικής γυμναστικής. Στον ψηλότερο από τους σταθερούς όγκους, στεγάζεται η διοίκηση, χώροι ιατρείου, γυμναστηρίου, αλλά και εκτόνωσης. Η μεταλλική γέφυρα, που ενώνει τους δύο αυτούς όγκους, εξυπηρετεί τη βασική λειτουργία του κτηρίου, με τέσσερις αίθουσες χορού όπου γίνονται τα μαθήματα, ενώ ένας διάδρομος που τη διασχίζει, ενώνει τους δύο σταθερούς όγκους του κτηρίου. Το μέταλλο, πέραν του ότι θεωρείται ιδανικό υλικό για τη γεφύρωση του ανοίγματος, επιλέγεται για την κατασκευή της γέφυρας, με σκοπό να επικοινωνήσει το κτήριο με τα βιομηχανικά κελύφη της περιοχής, αλλά και να συμβάλει στη διατήρηση της βιομηχανικής μνήμης του τόπου.