Ανάπτυξη διαδικτυακής υπηρεσίας ανάλυσης συναισθήματος δεδομένων κοινωνικών δικτύων με χρήση γράφων ν-γραμμάτων - Βλάχος, Αριστοτέλης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2017)
Η ραγδαία εξάπλωση του Διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης κατά τα τελευταία χρόνια συνεπάγεται τη δημιουργία και τη διαρκή ενημέρωση μίας εκτενέστατης συλλογής πληροφοριών. Βασική πηγή της συλλογής είναι το περιεχόμενο που παράγεται από τους χρήστες μέσα από τις πρωτότυπες αναρτήσεις, τα σχόλια και το δημόσιο διαμοιρασμό εγγράφων και αρχείων σε Κοινωνικά Δίκτυα ή Ιστοτόπους. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες συχνά αποτυπώνουν κυρίαρχες καταναλωτικές ή πολιτικές τάσεις. Κατά συνέπεια, προκύπτει η ανάγκη της μελέτης των διαθέσιμων δεδομένων και της εξαγωγής συμπερασμάτων ως προς τις προτιμήσεις που εκφράζουν με τρόπο αυτοματοποιημένο. Η Ανάλυση Συναισθήματος είναι η περιοχή της Επιστήμης που καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που περιγράψαμε.