Διαχείριση της ζήτησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα στα δίκτυα διανομής χαμηλής τάσης - Αβραμίδης, Ιάσων (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2017)
Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη των επιπτώσεων στα δίκτυα διανομής χαμηλής τάσης των τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα (Low Carbon Technologies-LCT), όπως των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή των συσκευών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, των οποίων η λειτουργία δεν συνοδεύεται από υψηλά επίπεδα εκπομπών άνθρακα. Συγκεκριμένα, η μελέτη εστιάζεται κυρίως σε θέματα αξιοπιστίας εξυπηρέτησης καταναλωτών (τήρησης ορίων μέτρου τάσης) και θερμικής αντοχής των επιμέρους στοιχείων του δικτύου. Τυχόν προβλήματα που προκύπτουν αντιμετωπίζονται χωρίς άμεση επίδραση του χειριστή ούτε μέσω μοντέρνων συσκευών (ηλεκτρονικά ισχύος), αλλά με εσωτερικές μεθόδους, όπως ο δυναμικός έλεγχος κατανάλωσης, σε μια προσπάθεια μετάβασης από το "έξυπνο" δίκτυο, σε ένα οικονομικότερο και εν γένει αποδοτικότερο δίκτυο το οποίο "προλαβαίνει" πιθανά προβλήματα. Δηλαδή, δεν είναι επιθυμητή η επί τόπου αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά η καθολική πρόληψη αυτών.