Τριτογενής επεξεργασία υγρών αποβλήτων με τη χρήση του υδροχαρούς φυτού Lemna minor - Γουδέλη, Ιωάννα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV), 2017)
Κατά την παρούσα διπλωματική εργασία μελετήθηκε η επίδραση της ανάπτυξης του υδροχαρούς φυτού Lemna minor κατά την τριτογενή επεξεργασία υγρών αποβλήτων. Κύρια σημεία της έρευνας ήταν η εύρεση ευνοϊκών συνθηκών ανάπτυξης του φυτού, η ικανότητα αφομοίωσης αζώτου και φωσφόρου, ο ρυθμός πολλαπλασιασμού του φυτού σε διάφορα υποστρώματα καθώς και η δυνατότητα παραγωγής βιομάζας.