Μηχανική μάθηση και αναγνώριση εικόνας στην έρευνα της σωματιδιακής φυσικής - Τζοβανάκης, Χαράλαμπος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μαθηματικών, 2017)
Το CERN, ο ευρωπαϊκός οργανισμός πυρηνικών ερευνών, δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στη διάδοση των ερευνητικών του αποτελεσμάτων. Για το σκοπό αυτό, αναπτύσσει και χρησιμοποιεί το λογισμικό CDS, ένα πλήρες σύστημα ψηφιακής βιβλιοθήκης για την αποθήκευση, συντήρηση, διαχείριση και διάθεση του έργου του. Το λογισμικό βελτιώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς, ώστε να ανταποκρίνεται στις βιβλιογραφικές ανάγκες των ερευνητών και των επιστημόνων. Ένας από τους στόχους του είναι η δυνατότητα αναγνώριση αντικειμένων μέσω ψηφιακών εικόνων.