Δημιουργία αντιδιαβρωτικής επίστρωσης οξειδίων σε Χάλυβα τορπιλοσωλήνα μέσω εναπόθεσης τύπου ηλεκτρικού σπινθήρα - Φιλιππάκης, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2017)
Στην εργασία ερευνώνται τα αποτελέσματα μιας μεθόδου επίστρωσης του τύπου ηλεκτρικού σπινθήρα, όπου το εκάστοτε ηλεκτρόδιο με 900V στα 1.4kHz δρα ως παροχή θερμότητας και επιτάχυνσης ώστε σκόνες χρωμίας και τιτανίας, και ζιρκονίας και πυριτίας να εναποτεθούν σε περλιτικό-φερριτικό χάλυβα για χρήση σε τορπιλοσωλήνες. Ερευνάται αν η μέθοδος παράγει συνεχή επίστρωση για την εφαρμογή της στην ναυπηγική και συγκεκριμένα σε ναυπηγικούς μαλακούς χάλυβες, η οποία θα είναι ανθεκτική έναντι σε διάβρωση σε συνθήκες θαλασσινού νερού, το οποίο θα εξεταστεί μέσω της εφαρμογής ηλεκτροδιάβρωσης για την επιτάχυνση της λήψης αποτελεσμάτων, καθώς και μέτρηση μικροσκληρότητας της επιστρωμένης επιφάνειας. Οι δοκιμές έγιναν παράλληλα σε καθαρά δοκίμια, και σε δοκίμια τα οποία έχουν ήδη υποστεί διάβρωση, ώστε να κριθεί αν η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και για επισκευή υποστρωμάτων πέρα από προστασία.