Αρχιτεκτονική τεκμηριώση της εσωτερικής λιθοδομής σε διαδραστική σχέση με την ολοκληρομένη μελέτη προστασίας του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα - Ζαργκλή, Αλεξάνδρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2017)
Αντικείμενο της παρούσας μεταπτυχιακής εργασίας αποτελεί η αρχιτεκτονική τεκμηρίωση της εσωτερικής λιθοδομής, σε διαδραστκή σχέση με την ολοκληρωμένη μελέτη προστασίας του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου τάφου στα Ιεροσόλυμα. Μετά την αποξήλωση και απομάκρυνση των ορθομαρμαρώσεων των φατνωμάτων, και τον καθαρισμό της τοιχοποιίας από το αποσαθρωμένο συνδετικό κονίαμα του Κομνηνού, αποκαλύφθηκε η εσωτερική τοιχοποιία. Η αποτύπωση της λιθοδομής, σκοπό έχει την σχεδιαστική και αρχιτεκτονική τεκμηρίωση της κατασκευής, διακρίνοντας τις αρχές δόμησης που την διέπουν, αναγνωρίζοντας τις διαφορετικές οικοδομικές φάσεις, όπου αυτές εντοπίζονται. Ο σχεδιασμός, σε επίπεδο όψεων και τομών, παρουσιάζει τις αποτυπώσεις των λίθων, των μεταλλικών αγκυρίων , των μεταγενέστερων τοπικών επεμβάσεων και συνοδεύεται από φωτογραφική και αρχιτεκτονική τεκμηρίωση, σχετικά με την χρονολόγησή τους, τον ρόλο τους στην κατασκευή, και τον βαθμό επιρροής τους στις παραμορφώσεις του κελύφους. Έτσι η ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική αποτύπωση, μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες για τη μέθοδο αναστηλωτικής επέμβασης του Κομνηνού (ενσωματώνοντας ή μη λείψανα προγενέστερων φάσεων), τα υλικά δόμησης που χρησιμοποίησε, την παθολογία του κτηρίου, που θα οδηγήσει στην επιλογή κατάλληλης μεθόδου επέμβασης, στα πλαίσια της συντήρησης και αποκατάστασής του μνημείου.