Παραγωγή και μελέτη μεταλλικών αφρών σύνθετης μεταλλικής μήτρας με χρήση της διαδικασίας ανάδευσης δια τριβής (FSP) - Κυριακοπούλου, Έλενα-Αλεξία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2017)
Η εργασία αφορά στη παρασκευή σύνθετων μεταλλικών αφρών, μήτας ΑΑ5083 με ενισχυτική φάση παρένθεσης νανονκρυσταλλική γ- Al2O3 και νανοσωλήνες άνθρακα πολλαπλών τοιχωμάτων. Πραγματοποιήθηκε ανάλυση της παραμετροποίησης των συνθηκών παρασκευής και μικροδομικός χαρακτηρισμός μέσω των τεχνικών SEM και EBSD.