Μελέτη αντοχής αεροναυπηγικών κατασκευών αποτελούμενων από σύνθετα υλικά - Δήμου, Χρήστος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μηχανικής, 2017)
Η παρούσα μεταπτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στη μελέτη της δυναμικής συμπεριφοράς λεπτών, πακτωμένων, τετραγωνικών πλακών (κατασκευασμένων από διαφορετικούς τύπους GLARE εμπορικά διαθέσιμων, αλλά και μη), που υπόκεινται σε κάθετες βαλλιστικές κρούσεις από κυλινδρικό βλήμα επίπεδης μετωπικής επιφάνειας. Η συγκεκριμένη μελέτη της δυναμικής συμπεριφοράς πραγματοποιείται μέσω της αριθμητικής μεθόδου των πεπερασμένων στοιχείων (με χρήση του εμπορικού προγράμματος LS-DYNA/ANSYS). Αρχικά, προσομοιώνεται η συμπεριφορά τριών διαφορετικών τύπων GLARE και δύο πλακών μονολιθικού αλουμινίου και γίνεται σύγκριση μεταξύ των αποτελεσμάτων της προσομοίωσης και των πειραματικών αποτελεσμάτων που είναι διαθέσιμα στην βιβλιογραφία για τα υλικά αυτά. Από την σύγκριση διαπιστώνεται συμφωνία αποτελεσμάτων σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό και με αφορμή το γεγονός αυτό, η ανάλυση επεκτείνεται αφενός στη μελέτη της συμπεριφοράς μίας σειράς τύπων GLARE, όπου όλες οι πλάκες έχουν ίσο πάχος και αφετέρου στη μελέτη μίας σειράς τύπων GLARE όπου στις μεταλλικές στρώσεις χρησιμοποιούνται πέντε κράματα αλουμινίου διαφορετικά από το συνηθισμένο 2024-Τ3.