Εξέλιξη και προοπτικές των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων - Γιαννούλης, Πέλοπας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ), 2017)
Εξετάζοντας την Ελληνική Αγορά καθώς και την ραγδαία ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών παγκοσμίως, μπορεί να διαπιστωθεί το καθεστώς που διέπει εν γένει τον κλάδο των ΑΠΕ στη Ελλάδα. Στην παρούσα Διπλωματική Εργασία ξεκινώντας την μελέτη της αγοράς των φωτοβολταϊκών σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο και φτάνοντας στην Ελληνική αγορά, επιδιώκεται μια προσπάθεια αξιολόγησης των Ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, καθώς και κάποιων μελλοντικών συμπερασμάτων για τον ίδιο χώρο. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, όπως ισολογισμοί και οι εξαγόμενοι οικονομικοί δείκτες των επιχειρήσεων, καθώς και έρευνες της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής καθώς και της Παγκόσμιας αγοράς.