Σχεδιασμός τριώροφου μεταλλικού κτιρίου με συνδέσμους δυσκαμψίας με εκκεντρότητα και άνευ - Σκαρμέας, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2017)
Σχεδιασμός τριώροφου Μεταλλικού Κτιρίου με συνδέσμους δυσκαμψίας με εκκεντρότητα και άνευ.Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο τη μελέτη (ανάλυση και διαστασιολόγηση) ενός τρώροφου μεταλλικού κτιρίου με σκοπό την εμπορική χρήση. Ειδικότερα το αντικείμενο μελέτ ης είναι η συμπεριφορά της υπάρχουσας κατασκευής με χρήση συνδέσμων δυσκαμψίας με εκκεντρότητα και άνευ, οι οποίοι τοποθετούνται ακριβώς στα ίδια φατνώματα. Επιπροσθέτως η διαφραγματική λειτουργία εξασφαλίζεται με την ύπαρξη οριζόντιων συνδέσμων δυσκαμψίας οι οποίοι τοποθετούνται σε όλα τα φατνώματα της κάτοψης. Στο πλαίσιο της ανάλυσης και διαστασιολόγησης της κατασκευής χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό Sap, ενώ για τη μελέτη των συνδέσεων χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό Fides. Παράλληλα, εξετάστηκε η σεισμική απόκριση της κατασκευής και στις δύο περιπτώσεις και παρουσιάζονται αναλυτικά τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις ιδιομορφικές αναλύσεις.