Εναλλακτικές τεχνολογίες ξήρανσης οικιακών βιοαποβλήτων - Χλωράκης, Ζαχαρίας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ), 2017)
Η ορθολογική εναλλακτική διαχείριση των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων καθίσταται επιτακτική ανάγκη. Η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων, όπως η τεχνολογία της ξήρανσης οι οποίες επιτυγχάνουν την επεξεργασία, την ανακύκλωση και την ανάκτηση των αστικών στερεών αποβλήτων, προάγουν περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.