Σχεσιακή ανάλυση δεδομένων με χρήση γράφων - Κρασαδάκης, Παντελεήμων (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2017)
Η έλευση του Διαδικτύου δημιούργησε νέα μέσα επικοινωνίας, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων. Η ανάγκη εξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων αναλύοντας με αυτοματοποιημένο τρόπο τον τεράστιο όγκο πληροφοριών οδήγησε στην εμφάνιση πολλών μεθόδων εξαγωγής δεδομένων. Ειδικότερα, τα δεδομένα των Κοινωνικών Μέσων Δικτύωσης λόγω των εγγενών χαρακτηριστικών τους δημιουργούν σημαντικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να αναζητούνται νέες μέθοδοι επεξεργασίας.