Σχεδιασμός μεταλλικού κτιρίου γραφείων με εναλλακτικούς τύπους συνδέσμων δυσκαμψίας - Αχμέτ, Ζεϊνέπ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2016)
Το αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη μιας τριώροφης κατασκευής με χαλύβδινο φέροντα οργανισμό, σύμμεικτες πλάκες και υπόγειο από οπλισμένο σκυρόδεμα, για την οποία θα εξεταστούν δυο λύσεις για την εξασφάλιση της πλευρικής ευστάθειας. Στην πρώτη, η πλευρική ευστάθεια επιτυγχάνεται με πλαισιακή λειτουργία και ως προς τις δυο διευθύνσεις της κατασκευής. Ενώ στην δεύτερη εφαρμόζεται μικτό σύστημα, όπου στην μια διεύθυνση υπάρχουν πλαίσια και στην άλλη κατακόρυφοι σύνδεσμοι δυσκαμψίας.